Samen gaan bouwen – Oliver Jeffers

Een vader en zijn dochtertje willen samen een mooie toekomst bouwen.  Ze denken na over wat ze daarvoor nodig hebben: een huis, een veilige plek, mooie herinneringen, tevredenheid en vooral heel veel liefde.  Want liefde daarop kunnen ze pas een toekomst bouwen.

Oliver Jeffers hoeft ondertussen nog weinig introductie.  Als illustrator werd hij bekend met “De krijtjes” en “Een vriendje voor altijd”.  Zijn typische stijl ken je ongetwijfeld van “Het fortuin van Fausto” en “Samen hier”, waarvan dit boek het vervolg is.  Dit boek barst van de liefde tussen een ouder en een kind. Op een poëtische en filosofische manier laat Jeffers nadenken over hoe we onze toekomst en de wereld waarin we leven vorm willen geven.  Met zijn kleurrijke prenten en eenvoudige figuren geeft hij een aanzet om met kinderen in gesprek te gaan en te filosoferen over wat echt belangrijk is in het leven.  

“Samen gaan bouwen” is een wonderlijk, warm prentenboek over de band tussen een ouder en een kind en hoe samen aan de toekomst te bouwen.  Een boek dat laat fantaseren, filosoferen en een eerste kennismaking met poëzie.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026154799
Verschijningsdatum: 23/03/2021
Aantal bladzijden: 48
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Vertaald door Mirjam Hoekstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s