Eerste persoon enkelvoud – Haruki Murakami

In acht verhalen neemt een ik-figuur je mee in zijn dagelijkse leven door de jaren heen.  Verhalen over eerste liefdes, ontmoetingen in het park die bijblijven, vriendschappen die gestoeld zijn op een muziekstuk of een avond met een Shinagawa-aap.  Keer voor keer verhalen die tegelijkertijd alledaags maar ook bevreemdend overkomen en die je vaak met meer vragen dan antwoorden achterlaten. 

De werken van Haruki Murakami zijn ondertussen voor velen geen onbekende meer.  Met verschillende romans won hij een hele resem prijzen en verdiensten.  Persoonlijk heb ik echter weinig ervaring met de verhalen en romans van Murakami en ik ben er nog niet uit of het een auteur is waarmee ik echt een klik heb.  Tot nu toe las ik enkel korte verhalen van zijn hand.  De schrijfstijl is echt prachtig en je kan echt meeleven met de auteur.  Ik ben er echter nog niet helemaal uit of ik wel hou van de verhalen die geen antwoorden bieden, want ben geen zo’n fan van losse eindjes.  

“Eerste persoon enkelvoud” is een verhalenbundel van Haruki Murakami,  met 8 verhalen over alledaagse maar bevreemdende ervaringen, die je met meer vragen dan antwoorden doet achterblijven.

Met dank aan VBK België en Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789025468095
Verschijningsdatum: 25/03/2021
Aantal bladzijden: 218
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Elbrich Fennema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s