Tess Rex – Michelle Robinson & Deborah Allwright

Ed wil niet dat zijn zusje met zijn jongens speelgoed speelt. Zo mag ze niet met de dino’s spelen. Dat is niet haar zin want ze heeft de felgekleurde Tess Rex gezien.  Ed lacht zijn zusje uit, want iedereen weet toch dat een T-rex groen én uitgestorven is! Hij moet niets weten van meisjes dino’s tot…hij heel erg schrikt van een felgekleurde T-rex die zowaar bij hen thuis opduikt.

Michelle Robinson is een Britse kinderauteur en schreef al zo’n 40 grappige boeken.  Ze won er zelfs de Laugh Out Loud Book Award mee.  Samen met illustrator Deborah Allwright laat ze in Tess Rex zien dat zoiets als meisjes of jongens speelgoed eigenlijk niet bestaat.  Als een broertje niet met zijn zusje wil delen omdat hij vindt dat dino’s niet voor meisjes zijn, laat zijn zusje hem zien dat het ook anders kan.  Het verhaal op rijm, met een leuk tempo en kleurrijke prenten brengt thema’s als fantasie, delen en gendergelijkheid op een toegankelijke, humoristische manier in beeld.  Een fijn prentenboek om met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten.  Bij het boek werd een Engelstalige activiteitenbundel ontworpen, die mits een woordje uitleg ook bij ons kan gebruikt worden.

“Tess Rex” is een tof, kleurrijk prentenboek over delen, fantasie en gendergelijkheid.  Een fijn boek dat grote thema’s op een toegankelijke manier aan kinderen overbrengt!

Met dank aan Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐ISBN: 9789464040234
Verschijningsdatum: 22/03/2021
Aantal bladzijden: 33
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Vertaald door Georgina Verbaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s