Klara en de zon – Kazuo Ishiguro

Klara is een KV, een kunstmatige vriendin, die verkocht wordt aan ouders om hun tieners gezelschap te houden.  Vanuit haar verschillende plaatsjes in de winkel observeert Klara alles en iedereen en ontwikkelt ze een uitzonderlijke opmerkzaamheid.  Als Josie haar in de etalage ziet weet ze onmiddellijk dat Klara voor haar de perfecte KV is.  Klara past zich goed aan in het gezin en krijgt een bijzondere band met Josie, die ziek blijkt te zijn.  

Kazuo Ishiguro won in 2017 de nobelprijs voor de literatuur voor zijn opmerkelijk oeuvre.  Dit is het eerste boek dat hij sedertdien uitgeeft.  In een toekomstige wereld die steeds meer gereguleerd is, houden KV’s tieners gezelschap en zijn ze hun hulpjes.  Ishiguro beschrijft met veel gevoel de bijzondere band die een KV opbouwt met haar tiener.  De manier waarop Klara naar de mensenwereld doet nadenken over de manier waarop we vandaag ons leven leiden.  Dit bijzondere boek behandelt thema’s als emotionele intelligentie, liefde, hoop en doorzettingsvermogen.  De mooie schrijfstijl sleept je vanaf de eerste pagina’s mee in een verhaal waarvan het lange tijd niet helemaal duidelijk is waar het zal uitkomen. Ongetwijfeld zal ook jij Klara in je hart sluiten. Aangrijpend, hartverwarmend en een absolute aanrader!

“Klara en de zon” is de prachtige, nieuwe roman van nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro die het verhaal vertelt van de bijzondere band tussen een robot en een meisje. 

Met dank aan VBK België en Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789025470029
Verschijningsdatum: 02/03/2021
Aantal bladzijden: 349
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Peter Bergsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s