De wind wijst de weg – Wouter Klootwijk

Jan en Vera vinden elkaar aan de oever van de rivier.  Er is iets aan de hand met de wereld en er zijn geen volwassenen in de buurt.  Jan wil naar de overkant en Vera besluit bij Jan te blijven.  Al snel leren ze nog andere kinderen kennen.  Als ze samenwerken, slagen ze erin een vlot te bouwen en de overkant te bereiken.  Ze bouwen er boomhutten en leven van wat de natuur brengt.  Als de winter in aantocht is beseffen ze dat ze voorraden moeten inslaan en gaan ze op pad.

Wouter Klootwijk is jeugdauteur en won mooie prijzen zoals de “Vlag en Wimpel” en de “Zilveren Griffel”.  “De wind wijst de weg” is een rustig verhaal dat zachtjes kabbelt en meewaait op het ritme van de wind.  Een verhaal zonder grote gebeurtenissen over vriendschap dat makkelijk wegleest en een diepe indruk nalaat.  De kracht van dit verhaal zit in zijn eenvoud en mooie boodschap om zorg te dragen voor de wereld en de natuur.  De mooie hardcover uitgave met stevig papier, een mooi lettertype en dromerige illustraties van Irene Goede zorgen ervoor dat het plaatje helemaal klopt.  Om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 9 jaar.

“De wind wijst de weg” is een prachtig jeugdboek dat kracht uitstraalt door zijn eenvoud en mooie boodschap om zorg te dragen voor onze wereld.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025880873
Verschijningsdatum: 17/03/2021
Aantal bladzijden: 80
Uitgeverij: Leopold

Een gedachte over “De wind wijst de weg – Wouter Klootwijk

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s