Het verloren meisje – S.E. Durrant

Iris gaat tijdens verbouwingen een tijdje bij haar oma wonen. Oma Mimi is een kleurrijke oma vol van energie, maar oma begint steeds vreemder te doen.  Ze wil gaan wandelen in haar slippers en zonder jas, doet jam op een omelet en vergeet wie Thomas de kat is. Iris ontdekt op een oude foto ook een meisje waar ze heel erg op lijkt.  Volgens haar oma is het haar nichtje Coral die op tweejarige leeftijd op zee stierf.  Iris ontdekt datzelfde meisje op oudere leeftijd op een film in het museum.  

S.E. Durrant groeide op in Schotland en woont nu in Brighton waar ze kinderboeken schrijft.  “Het verloren meisje” is een bijzonder sfeervol boek over de mooie band tussen een oma en haar kleindochter.   Iris probeert haar oma te beschermen en vertelt aan niemand dat ze zich soms wel vreemd gedraagt. Gelukkig ontstaat er een vriendschap tussen haar en de buurjongen en samen gaan ze op zoek naar de waarheid over Coral.  Deze twee grote verhaallijnen vullen elkaar perfect aan tot een boeiend en liefdevol jeugdboek.  Dit fijne jeugdboek over vriendschap en dementie zal jonge lezers vanaf 10 jaar kunnen bekoren.

“Het verloren meisje” is een sfeervol en mysterieus jeugdboek over een meisje dat tijdelijk bij haar oma woont, merkt dat oma wat verward wordt en ondertussen ook op zoektocht gaat naar een mysterieus meisje waar ze op lijkt.

Met dank aan uitgeverij Lemniscaat voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047712527
Verschijningsdatum: 18/03/2021
Aantal bladzijden: 235
Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaald door Margaretha van Andel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s