Amari en de nachtwachters – B.B. Alston

Amari Peters, een zwart meisje uit een arme buurt, heeft het niet gemakkelijk.  Ze wordt niet aanvaard op school en haar broer Quinten, naar wie ze erg opkijkt is verdwenen.  Als ze op een dag een koffertje ontvangt van Quinten, verandert haar wereld op slag.  Ze komt terecht op het bureau voor Bovennatuurlijke zaken en wordt toegelaten tot het zomerkamp. Ze hoopt in deze nieuwe wereld haar broer terug te vinden.  Het begin van een avontuur dat je van de ene verbazing in de andere doet vallen.

B.B. Alston groeide zelf op in een gezin met een alleenstaande moeder die heel wat moeite moest doen om de eindjes aan elkaar te knopen.  Hij schreef jarenlang aan dit verhaal en het resultaat mag er zijn!  In een verhaal dat bruist van de magie, fantasie en actie beleeft een atypisch hoofdpersonage (zwart en vrouwelijk) een avontuur dat je niet snel zal vergeten.  Hij omarmt daarbij de diversiteit die zo vaak nog ontbreekt in jeugdboeken (en misschien wel in boeken in het algemeen).   Dit verhaal leest als een trein en zelfs als volwassene werd ik helemaal meegesleept in het verhaal.  Wat zal dit boek dus niet doen met een 11-jarige.  Het boek leest als een film en het zal dus niet verbazen dat de filmrechten voor dit boek reeds verkocht werden aan Universal Pictures.  Amari Peters heeft alles in zich om de Harry Potter van de jaren 2020 te worden. Ze kan voor elk kind dat soms tegenslag heeft een voorbeeld zijn en is een toonbeeld van doorzettingsvermogen en moed.  Ik sta alvast te popelen om het tweede deel in de reeks te lezen waaraan BB Alston op dit moment volop aan het schrijven is.

“Amari en de nachtwachters” is het spannende, magische avontuur van een zwarte meid die terechtkomt op het Bureau voor Bovennatuurlijke zaken en er op zoek gaat naar haar broer.  Ongemeen spannend!

Met dank aan Harper Collins en Agora Books voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789402707397
Verschijningsdatum: 6/04/2021
Aantal bladzijden: 383
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Sandra Hessels

Een gedachte over “Amari en de nachtwachters – B.B. Alston

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s