Ik ben geen knuffelbeest – Madeline Valentine

Daisy is een pluizig, schattig kuikentje.  Waar ze ook komt, iedereen wil haar steeds knuffelen, aaien en vertelt haar dat ze toch zo schattig is.  Dat lijkt leuk, maar Daisy vindt er niets aan.  Ze besluit op zoek te gaan naar een oplossing. Ze maakt zich vuil en vies en dat lijkt te werken… voor even. Gelukkig weet mama wel raad en leert ze om vriendelijk maar kordaat nee te zeggen.

Madeline Miller is illustrator en auteur van verschillende prentenboeken.  In haar nieuwe prentenboek wil ze kinderen leren om voor zichzelf op te komen.  Ze brengt Daisy en haar vrienden prachtig in beeld met warme tekeningen waar de gevoelens van de dieren heel duidelijk aanwezig zijn.  De combinatie van gewone tekst en tekstballonnen zorgen voor een heldere boodschap.  Een heel fijn prentenboek om met kinderen vanaf 3 jaar in gesprek te gaan over gevoelens en opkomen voor jezelf.

“Ik ben geen knuffelbeest” is een fijn prentenboek om met kinderen over gevoelens en assertiviteit in gesprek te gaan.

Met dank aan Uitgeverij Rubinstein en Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047628644
Verschijningsdatum: 19/03/2021
Uitgeverij: Uitgeverij Rubinstein
Vertaald door Tjibbe Veldkamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s