De knaap, de knecht, de meid, de moord – Mark Tijsmans

Vader Vergilius wordt vlak voor de winter naar de Heuvellanden gestuurd om een verdwijning op te lossen.  De pas naar de Heuvellanden is door de sneeuw afgesloten en niemand kan het gebied nog in of uit.  Na zijn aankomst volgen andere verdwijningen elkaar in snel tempo op.  Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van Servaes, Cas en Fran (schildknaap, keukenknecht en kindermeid) om hem te helpen de verdwijningen op te lossen.  En wie is toch die spookridder die elke nacht in de buurt van het kasteel verschijnt?

Mark Tijsmans heeft ondertussen in Vlaanderen zijn strepen als jeugdauteur verdiend. Meer dan terecht als je het mij vraagt!  Zijn typische ondeugende stijl, met hier en daar een kwinkslag, laat je soms gniffelen en soms schateren van het lachen.  Daarbij combineert hij avontuur, spanning en mysterie tot een boek dat je moeilijk kan wegleggen en je volledig terug katapulteert naar 1299.  Een zalig boek voor jongeren vanaf een jaar of 11 dat zich ook makkelijk laat voorlezen aan kinderen én volwassen, die houden van geschiedenis.  De subtiele humor die overal in het boek aanwezig is, zorgt ervoor dat jong en ouder dit verhaal zullen kunnen smaken.  Warm aanbevolen!

In “De knaap, de knecht, de meid, de moord” combineert Mark Tijsmans humor, mysterie, geschiedenis en spanning tot zalige historische jeugdliteratuur om van te smullen.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789463833189
Verschijningsdatum: 22/03/2021
Aantal bladzijden: 332
Uitgeverij: Pelckmans

Dit boek kopen?

Een gedachte over “De knaap, de knecht, de meid, de moord – Mark Tijsmans

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s