Vlieglessen – Charlie Gilmour

Wanneer Charlie en zijn vriendin op een dag een baby ekster vinden besluiten ze zich over het diertje te ontfermen.  Al snel bouwt Charlie een hechte band op met het dier en het plan om het diertje terug vrij te laten blijkt al snel moeilijker dan verwacht.  Doordat Charlie amper een band heeft met zijn biologische vader, twijfelt hij erg of hij zelf wel geschikt is voor het ouderschap.  De ekster leert Charlie een aantal waardevolle lessen.

Charlie Gilmour is journalist, zoon van de gitarist van Pink Floyd en verbleef een tijdje in de gevangenis.  Dit is zijn debuut en memoir.  Hij slaagt erin je met een andere blik te laten kijken naar de ekster, een minder geliefde vogel.  Vol gevoel legt hij verbanden tussen zijn relatie met de ekster en zijn relatie met zijn biologische vader.  Deze moeilijke relatie zorgt ervoor dat hij twijfelt of het vaderschap wel zijn ding zal zijn.  De zorg die hij voor de ekster moet dragen en de liefde die hij steeds meer voor het dier voelt zorgen ervoor dat hij stap voor stap meer in zichzelf gelooft.   Met dit boek wint hij zowel natuurliefhebbers als liefhebbers van psychologische romans voor zich.  Een uniek boek dat doet stilstaan bij onze band met de natuur.   Poëtisch, grappig en pakkend!

“Vlieglessen” van Charlie Gilmour is een unieke, tedere roman over de band van een man met een ekster, over ouderschap, liefde en verdriet.  

Met dank aan VBK België en Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026342721
Verschijningsdatum: 5/03/2021
Aantal bladzijden: 294
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaald door Jan de Nijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s