Dwars & Co – Rico Hop

Ken jij de dwarsliggers? Waarschijnlijk niet, want ze zorgen ervoor dat mensen hen niet zien. Elke nacht komen ze bij mensen op bezoek om dingen zoek te maken, onze woningen van stof te voorzien of de kraan te laten lekken.  Stip is leerling-dwarsligger en moet zijn eindmissie volbrengen.  Stip is echter niet altijd even handig.  Het loopt mis en hij wordt door een mens gevangen.  Stip heeft altijd geleerd dat mensen door en door slecht zijn, maar klopt dit wel?

Toen Rico Hop zijn eerste huis kocht, dacht hij al snel dat er kleine wezentjes in zijn huis woonden die lampen stuk deden gaan of het toiletpapier op maakten.  Deze wezentjes zijn de dwarsliggers en de hoofdrolspelers in zijn kinderboekdebuut Dwars & Co.  Grappig, ondeugend en met fijne illustraties van Bas Schel, heeft Rico Hop misschien wel de Nederlandstalige tegenhanger van De waanzinnige boomhut gecreëerd.  Zijn dwarliggers zijn grappige, piepkleine mannetjes die het op die slechte mensen gemunt hebben.  Gelukkig is er Stip, een wat onhandig dwarsliggertje die wel eens iets in vraag durft stellen.
Dit fijne kinderboek voor lezers van 7 à 8 jaar en ouder is origineel, komisch en zal heel wat kinderharten veroveren.  Een must voor wie kinderen aan het lezen wil krijgen!  

“Dwars & Co”, het kinderboekdebuut van Rico Hop, heeft alles in zich om kinderen tot lezen aan te zetten.  Grappig, ondeugend, origineel en met fijne illustraties van Bas Schel.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401471008
Verschijningsdatum: 22/03/2021
Aantal bladzijden: 316
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s