Opa’s camper – Harry Woodgate

Een meisje logeert elke zomer bij haar opa aan zee.  Ze vindt het er heel fijn en houdt heel erg van de verhalen die opa haar vertelt over de reizen die hij met opi maakte. Ze gingen altijd op reis met de camper en beleefden fijne avonturen. Nu opie er niet meer is, gaat opa niet meer op reis met de camper. Het meisje wil de camper graag eens zien en heeft een leuk idee.

Harry Woodgate is een Britse illustrator.  Hij schreef een scriptie over het gebrek aan oudere LGBTIQA+ personages in kinder- en jeugdliteratuur.  Met zijn prentenboek debuut brengt hij daar verandering in. Hij schreef en illustreerde een hartverwarmend verhaal over een opa die rouwt om zijn partner en zijn kleindochter die ervoor zorgt dat de fijne herinneringen opnieuw tot leven komen.  Qua diversiteit is dit prentenboek echt top en op vele vlakken een inspiratiebron voor andere auteurs om meer diverse personages te laten figureren in boeken.  De thema’s rouwen en verdriet worden ook met veel gevoel in beeld gebracht zonder daarbij sentimenteel te worden. Een prachtig prentenboek met erg kleurrijke illustraties over liefde in al zijn vormen. Om voor te lezen of samen te lezen met kinderen vanaf 5 jaar.  Het boek kan breed ingezet worden om thema’s als rouwen, verdriet, diversiteit en liefde in alle vormen bespreekbaar te maken.

“Opa’s camper” is een prachtig prentenboek over liefde in al zijn vormen, familie en verdriet. Een voorbeeld qua diversiteit in kinder- en jeugdliteratuur!

Met dank aan Uitgeverij Van Goor en Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000376513
Verschijningsdatum: 06/04/2021
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Vertaald door Janneke Schotveld

Een gedachte over “Opa’s camper – Harry Woodgate

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s