De code – Denise Rudberg

Stockholm, 1940.  Drie vrouwen leren elkaar kennen tijdens een proef waarvan ze geen van allen weten waartoe die dient.  Signe komt van het platteland en is als inwonende hulp aan de slag bij een professor.  Elisabeth nam net ontslag nadat ze onheus behandelt werd.  Iris is met haar twee zoontjes op de vlucht uit Estland.  Het drietal wordt geselecteerd om geheime boodschappen van de Duitsers te ontcijferen.  Ondertussen bouwen ze ook een hechte vriendschap op.

Denise Rudberg is één van de succesvolste auteurs van Zweden. Dit eerste deel in de Operatie Stockholm reeks is een ontspannende, historische roman met fijne personages.  Het verhaal is meeslepend en bij momenten wordt de spanning mooi opgebouwd.  Hier en daar mist het verhaal echter wat uitdieping en blijf je op historisch vlak wat op je honger zitten.  Het verhaal leest wel heel vlot weg en is moeilijk weg te leggen.  Het einde doet alvast uitkijken naar het tweede boek dat begin juli verschijnt. Een uitstekend boek voor wie op zoek is naar enkele uurtjes ontspanning en houdt van historische romans.

“De code” is een ontspannende roman over drie vrouwen die in 1940 in Stockholm geselecteerd worden om geheime boodschappen te ontcijferen. 

Met dank aan Standaard Uitgeverij en AW Bruna voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789400512641
Verschijningsdatum: 07/04/2021
Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door Corry van Bree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s