Het meisje dat op een olifant ontsnapte – Nizrana Farook

Chaya is een rebelse meid, ze weet overal een antwoord op en steelt om anderen te helpen. Wanneer ze juwelen van de koningin steelt, wordt haar vriend Neel van de diefstal beschuldigd en gevangen genomen.  Dat kan ze niet zomaar laten gebeuren en ze besluit Neel te bevrijden.  Daarbij krijgt ze hulp van Nour, de dochter van een rijke koopman.  Samen ontsnappen ze op een olifant naar de jungle, waar hen nog meer avonturen te wachten staan.

Nizrana Farook groeide op in Sri Lanka en verweeft de mooie landschappen van dit land in haar jeugdboeken.  Haar nieuwe avonturenboek voor kinderen vanaf 10 jaar heeft een hoofdpersonage dat graag buiten de lijntjes kleurt.  Ze steelt, weliswaar om anderen te helpen, is niet bang om tegen te spreken en weet het altijd beter.  Hierdoor maakt ze zich niet altijd populair bij haar familie en de bewoners van het dorp waar ze woont.  Een origineel boek met een atypisch hoofdpersonage dat niet altijd sympathiek overkomt, ook al bedoelt ze het eigenlijk niet slecht.  Ze toont dat ook als je fouten maakt, er altijd een manier is om het terug goed te maken.  Dit verhaal laat je dromen over verre landen en tropische avonturen.  

“Het meisje dat op een olifant ontsnapte” is het verhaal van een rebels meisje dat steelt om anderen te helpen, maar daarbij zichzelf en haar vrienden in de problemen brengt.

Met dank aan Veltman Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789048319060
Verschijningsdatum: 22/01/2021
Aantal bladzijden: 256
Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V.
Vertaald door Jolanda Jongedijk / Vitataal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s