Kind i – Steve Tasane

Kind i groeit op in een vluchtelingenkamp.  Zijn ouders en zussen is hij kwijt, net als zijn bezittingen en zijn papieren.  Alle kinderen in het kamp worden met een letter aangesproken, hun naam lijkt iedereen vergeten.  Noch de bewakers, noch de volwassen bewoners van het kamp kijken naar de kinderen om.  Gelukkig is er Godelieve, een dame die hulp komt bieden in het kamp en zich vooral over de kinderen ontfermt.  Op een dag komen er bulldozers die het kamp met de grond gelijk maken.  Opnieuw slaan de kinderen op de vlucht.

Steve Tasane, zelf zoon van een vluchteling, schreef dit boek voor alle vluchtelingenkinderen die er gewoon willen bijhoren.  Wat hij beschrijft zijn gebeurtenissen die kinderen in vluchtelingenkampen over de hele wereld ook echt meegemaakt hebben.  In eenvoudige taal beschrijft Kind i hoe zijn dagelijkse leven verloopt, van zijn zoektocht naar eten, tot het leven in de modder en de bewakers die geen greintje medeleven hebben.  Dit jeugdboek voor lezers vanaf een jaar of 9 laat een diepe indruk na en doet nadenken over hoe we omgaan met onze medemensen.  Een boek waar vele lessen over menselijkheid uit te leren zijn zowel voor kinderen als volwassenen.  Dit verhaal grijpt je bij de keel en blijft nazinderen. Met een voorwoord van Art Rooijakkers.

“Kind i” is het aangrijpende verhaal van een jongen die opgroeit in een vluchtelingenkamp.  Een boek dat je aangrijpt en ogen opent.

Met dank aan VBK België en Kokboekencentrum voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026624650
Verschijningsdatum: 21/04/2021
Aantal bladzijden: 176
Uitgeverij: Kokboekencentrum Jeugd
Vertaald door Jaap Slingerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s