Olivia – Ian Falconer

Olivia is een biggetje dat altijd druk in de weer is.  Zo druk dat iedereen om haar heen er moe van wordt.  Ze is eigenwijs en houdt van verkleden, creatief bezig zijn en van bewegen.  Ze haalt soms wat kattenkwaad uit en haar mama heeft haar handen vol.  Maar bovenal is Olivia een lief, grappig biggetje dat vooral kind wil zijn.

Olivia is al jarenlang een groot succes bij kinderen.  Sedert 2000 verovert ze heel wat kinderharten.  Kinderen zullen er vooral heel wat in herkennen.  Van het gewone dagelijkse leven, hoe ze omgaat met de poes des huizes en hoe ze geniet van de uitstapjes met mama en haar broertje,  stuk voor stuk zijn het situaties waar kinderen zich kunnen aan spiegelen. Hoewel de illustraties heel wat actie weergeven, straalt het boek een zekere rust uit door het gebruik van hoofdzakelijk zwart-wit prenten met rode accenten. Heel erg fijn dus dat uitgeverij Rubinstein deze klassieker terug uitbrengt zodat kleuters vanaf een jaar of 3 er met hun (groot)ouders kunnen van genieten.

“Olivia” het prentenboek dat Ian Falconer oorspronkelijk voor zijn nichtje schreef, is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker.  Kleuters zullen zichzelf vaak in Olivia herkennen.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans en Uitgeverij Rubinstein voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047628620
Verschijningsdatum: 9/04/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Uitgeverij Rubinstein
Vertaald door Herma Vogel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s