Vlucht – Charlotte McConaghy

In een schijnbaar nabije toekomst zijn zowat alle dieren op aarde uitgestorven.  Van de noordse stern, die van alle vogels de langste trek onderneemt, zijn nog de laatste dieren in leven.  Franny wil kost wat kost hun laatste trek volgen en slaagt erin één van de laatste vissers te overtuigen haar mee te nemen om de vogels te volgen.   Samen met de bemanning ondernemen ze een helse tocht.  Onderweg komen oude herinneringen steeds meer spoken.

Charlotte McConaghy leeft in Australië, dit is haar opmerkelijke debuut. Dit verhaal met vele lagen speelt zich af in een toekomst die erg nabij aanvoelt.  De fauna en flora zijn danig verwoest door de mens, vis en vlees eten is een luxe en wordt afgeraden.  Het hoofdpersonage Franny leer je gedurende het verhaal steeds beter kennen door de vele tijdsprongen die gemaakt wordt.  Deze worden goed aangeduid zodat het nooit verwarrend wordt voor de lezer.  Het verhaal wordt hierdoor steeds mysterieuzer en spannender.  Op het einde komen de verschillende verhaallijnen mooi samen.  Een uitstekende debuutroman dat thema’s als klimaatverandering, moeilijke jeugd en zelfacceptatie verweeft in een avontuurlijke tocht die tot verschillende openbaringen leidt.

“Vlucht”, de debuutroman van Charlotte McConaghy is een prachtige gelaagde roman over klimaatverandering en de impact van herinneringen. 

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Atlas Contact voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025455002
Verschijningsdatum: 26/03/2021
Aantal bladzijden: 350
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Erik de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s