Onder de golven – Linda Dielemans

In navolging van Brons,  bracht Linda Dielemans even geleden het boek “Onder de golven” uit.  In hetzelfde concept waarbij ze een non-fictie gedeelte combineert met een fictief verhaal, laat ze een licht schijnen over Doggerland.  Ze neemt je mee in het land dat ondertussen verborgen ligt onder de Noordzee en waar onze voorouders leefden.  Op een boeiende manier laat ze je kennismaken met de evolutie van onze woonplaatsen van 1 miljoen jaar geleden tot ze 8000 jaar geleden hun huidige vorm kregen.  Dit boekt brengt het verleden tot leven en is een ware tocht doorheen de evolutie van het land en van de mens.

Het non-fictie gedeelte dat telkens uitvoerig, maar in eenvoudige taal beschreven wordt, krijgt telkens een tastbaar vervolg onder de vorm van een verhaal dat gedurende het volledige boek evolueert.  Telkens komen kleine details of archeologische vondsten waarover je een woordje uitleg kreeg, terug in dit verhaal.  Djenné Fila zorgde voor de sfeervolle illustraties die dit boek tot een levendig geheel maken.

Dit prachtige boek voor kinderen vanaf een jaar of 9, wekt interesse voor geschiedenis op en zet aan tot op ontdekking gaan aan onze kust.  

“Onder de golven” neemt je mee terug in de tijd, laat je een tijdreis maken doorheen Doggerland en onze huidige Noordzee en laat je kennismaken met onze voorouders.

Met dank aan Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464040326
Verschijningsdatum: 6/04/2021
Aantal bladzijden: 184
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s