Kraaien in het paradijs – Ellen de Bruin

Lipa woont op een klein eiland.  Vijftien jaar geleden was het er nog een paradijs met toeristen die op zoek waren naar spiritualiteit en mooie stranden.  Er was toen zelfs nog zoiets als internet.  Nu komt er niemand meer en steeds meer planten en dieren sterven uit.

Als op een dag toch een toerist op het eiland aankomt, flakkert Lipas hoop op om het eiland te verlaten, vrouwen mogen alleen namelijk niet meer reizen.  

Ellen de Bruin is redacteur bij NRC Handelsblad, met haar debuut “Onder ijs” won ze de Anton Wachterprijs.  In haar nieuwe roman schetst ze een duister beeld van onze toekomst, zowat alle dieren en planten zijn uitgestorven, van internet of smartphones is geen sprake meer.  De drie verhaallijnen die elkaar afwisselen maken samen een ingenieus geheel waarvan de puzzelstukjes pas op het einde van het boek helemaal samenvallen en een aantal duistere gebeurtenissen naar boven brengen. Bovendien schrikt de auteur er niet voor terug om zich kritisch maar verfijnd te uiten over onze huidige maatschappij.  Veel meer nog dan een dystopische roman is dit een knap geconstrueerde psychologische roman met een thrillerkantje.  

“Kraaien uit het paradijs” is een eerder donkere roman die ons een spiegel naar de toekomst voorhoudt.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789044647600
Verschijningsdatum: 6/04/2021
Aantal bladzijden: 255
Uitgeverij: Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s