De geest en het meisje – Lucy Strange

1899.  Als de graaf van Gosswater overlijdt, zet de erfgenaam de twaalfjarige Lady Agatha uit het huis.  Ze krijgt te horen dat ze niet de dochter is van de graaf en maakt kennis met haar vader die ganzenhoeder en timmerman is.  De aanpassing aan een eenvoudig leven is niet makkelijk.  Niemand wil of kan haar vertellen wie haar moeder is.  Ze maakt al snel vrienden met Bryn en samen gaan ze op onderzoek uit. 

Het derde jeugdboek van Lucy Strange is er eentje om van de smullen.  Tegen de achtergrond van het bijzonder sfeervolle Lake District ontpopt zich een verhaal dat geschiedenis, mysterie en actie combineert.   De personages Aggie en Bryn, die op het eerste zicht niets gemeen hebben, sluiten vriendschap en veroveren al snel het hart van de lezer.  Een meer dat in mist gehuld is, een nacht op een begraafplaats en een vriendelijke geest hullen het verhaal in een laagje mystiek.  Vanaf de eerste pagina’s word je meegezogen in dit boeiende verhaal dat je in een ruk uitleest.  
Dit prachtige boek voor lezers vanaf een jaar of 10 zal vele harten veroveren en heeft alles in zich om een tijdloze klassieker te worden.

“De geest en het meisje” is een prachtig, sfeervol jeugdboek dat mysterie, geschiedenis en actie combineert.  Eentje om in een mum van tijd uit te lezen.

Met dank aan L&M Books en Gottmer Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025774769
Verschijningsdatum: 6/04/2021
Aantal bladzijden: 325
Uitgeverij: Gottmer
Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s