Kleine Pan – Marc De Bel & Nikola Hendrickx

Kleine Pan is de kleinste chimpansee in zijn familie.  Hij is niet zo groot en sterk als zijn oudere broer Strong en houdt niet zo van wilde spelletjes.   Hij houdt ervan om ‘s avonds op de Hoge Rots te genieten van de zonsondergang.  Als zijn broer en nichtje op een dag echter in gevaar zijn, zet kleine Pan alles op alles om ze te redden.

Marc De Bel hoeft geen introductie meer in jeugboekenland, met meer dan 180 boeken op zijn palmares!  Voor dit prentenboek ging hij een samenwerking aan met Nikola Hendrickx, die met zijn cartoons en illustraties verschillende prijzen won.   Het resultaat is een boek met levendige illustraties en een hartverwarmend verhaal over zelfvertrouwen, moed en natuurbehoud.  Bovendien leer je tijdens het verhaal en dankzij de info pagina’s achteraan heel wat bij over het leven van de chimpansees en de bedreigingen die de mens voor deze dieren vormen.  Een heel fijn prentenboek om samen met kinderen vanaf 5 jaar van te genieten of om zelf te lezen vanaf een jaar of 7. Met een voorwoord van Jane Goodall. Ga jij trouwens mee op zoek naar de banaan die verstopt zit in het boek?

“Kleine Pan” is het nieuwste boek van Marc De Bel over een kleine chimpansee die al zijn zelfvertrouwen en moed moet samenrapen om zijn broer en nichtjes te redden.

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789089249203
Verschijningsdatum: 19/04/2021
Aantal bladzijden: 63
Uitgeverij: Houtekiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s