De goede dieven – Katherine Rundell

Vita reist met haar moeder naar New York als blijkt dat haar opa al zijn eigendommen kwijtgespeeld is aan een oplichter.  Ze is vastbesloten haar opa te helpen zijn huis terug te krijgen.  Dat blijkt nog zo makkelijk niet, maar met de hulp van twee circusartiesten in spe en een straatboefje smeedt ze een hachelijk plan om de diefstal van de eeuw te plegen en haar op opa te helpen.

Katherine Rundell schitterde met haar vorige jeugdboeken waarvoor ze internationale roem ontving.  Haar nieuwe, spannende jeugdboek speelt zich af in de jaren ‘30 in New York.  Ze brengt een aantal bonte personages samen die de overval van de eeuw beramen.  Het kat en muis spel tussen de goede dieven en de oplichters zorgt voor heel wat spanning en actie in dit wervelende verhaal vol fantasie.  De auteur neemt heel wat kleine, maar originele details op in haar boeken die het verhaal en zijn personages echt tot leven brengen.  Elke personage heeft ook iets aparts en is net dat klein beetje anders dan anders.  Dat zorgt ervoor dat dit boeiende verhaal een breed publiek aan lezers vanaf 9 jaar zal aanspreken.  Een aanwinst voor de klasbibliotheek of voor je persoonlijke boekenkast.

“De goede dieven” is het spannende, vierde jeugdboek van Katherine Rundell met een wervelend verhaal dat zich afspeelt in het New York van de jaren ‘30.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024593514
Verschijningsdatum: 20/04/2021
Aantal bladzijden: 251
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Jenny de Jonge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s