Het schuilhuis – Rachel van Charante

Lochem, 1944.  Onder druk van haar familie verlooft de 18-jarige Victoria zich met Robert.  Ze voelt zich niet tot hem aangetrokken en steeds meer voelt ze zich in deze relatie gevangen.  Als er op een dag in de buurt een Engels vliegtuig crasht, slaagt ze erin de piloot te redden.  Ze laat hem in de schuur onderduiken en zet alles op alles om hem het land uit te krijgen.  Ondertussen gaat de relatie met Robert van kwaad naar erger.

2019.  Victoria komt via een advertentie in de krant in contact met Iris en besluit haar jarenlange stilzwijgen te doorbreken.  In het leven van Iris lijkt het één na het ander mis te lopen.

2021 lijkt het jaar te worden van de steengoede debuten.  Ook de historische debuutroman van Rachel van Charante heeft een stevige indruk nagelaten.  Ze bewijst dat verhalen met twee tijdslijnen echt kunnen werken, als beide goed uitgewerkt zijn.  Dat is hier zeker het geval.  In beide periodes wordt de spanning goed opgebouwd, wat ervoor zorgt dat je het boek in één ruk wil uitlezen.   De auteur slaagt erin geschiedenis, actie en een vleugje romantiek te combineren tot een uitstekende roman die een breed publiek zal aanspreken.    

Dit smaakt naar meer!

“Het schuilhuis”, de debuutroman van Rachel van Charante is een boeiende, historische roman die zich afspeelt tijdens WOII, die actie, spanning en een vleugje romantiek combineert.

Met dank aan L&M Books en Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401614016
Verschijningsdatum: 14/04/2021
Aantal bladzijden: 303
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.

iframe {width: 1px; min-width: 100%; } iframe.single_vertical { min-width: 100%; min-width: min-content; }iFrameResize({ log: true }, ‘#bzrwfrm_9789401614016’)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s