Let goed op – Jason Reynolds

10 verhalen, 10 kinderen die van school naar huis lopen.  Eén voor één hebben ze hun eigen verhaal, hun eigen zorgen of moeilijkheden en proberen ze er het beste van te maken.  Ondanks hun zorgen, maken ze grappen en hebben ze vrienden die troost bieden en op wie ze kunnen rekenen.  Ze schrijven elk hun eigen verhaal.

Jason Reynolds las zelf voor het eerst een boek uit op zijn zeventiende omdat hij zich niet kon vereenzelvigen met de personages.  In zijn boeken probeert hij daar verandering in te brengen.  Dat doet hij ook in zijn nieuwe boek voor jongeren vanaf een jaar of 11.  We maken kennis met 10 kinderen op weg naar huis.  De ene is bang, de andere heeft te maken met homofobie en nog anderen hebben zieke ouders.  Dit boek is heel divers en daardoor zullen heel wat jongeren zich wel in een van de personages herkennen.  Door de vele personages is het wel moeilijker om er een connectie mee te maken.
Een eigentijds boek dat met geen ander te vergelijken is.

“Let goed op” van Jason Reynolds bundelt de verhalen van 10 kinderen die de weg van school naar huis afleggen.  Elk zoeken ze hun eigen weg in het leven.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Condor voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐

ISBN: 9789493189300
Verschijningsdatum: 15/04/2021
Aantal bladzijden: 188
Uitgeverij: Condor
Vertaald door Maria Postema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s