Slak en pier en de kus van kip – Katrien Vandewoude & Leen Van Durme

Het is zomer en al weken heel erg warm.  Slak vindt geen eten meer en gaat op pad, op zoek naar sla.  In een tuin vindt ze een zee van sla, maar Pier woont ook in de tuin en vindt het niet zo fijn dat slak zijn sla opeet.  Als hij ziet dat wie zich mooi maakt een kus van kip kan winnen, bedenkt hij een listig plan.

Katrien Vandewoude schrijft al meer dan 20 jaar boeken voor kinderen.  Voor dit fijne boek voor eerste lezers ging ze de samenwerking aan met Leen Van Durme, die zorgde voor de frisse, kleurrijke illustraties.  Fijn aan dit verhaal is dat het inhoudelijk sterk is en dat ook de woordenschat aangepast is voor de jonge lezers.  Als er al eens een moeilijker woord aan bod komt, dan wordt dit op een ludieke manier verduidelijkt.  Het verhaal is zowel grappig als herkenbaar voor kinderen, want wie probeerde een ander al eens niet te overtroeven.  Woordspelingen maken het leesplezier compleet.  Dit fijne boek voor kinderen die hun eerste leesmaanden achter de rug hebben, toont dat we vaak meer gemeen hebben dan we denken.  Een must voor de klas- of schoolbib en een aanwinst voor de boekenkast van eerste lezers.

“Slak en pier en de kus van kip” is een grappig, herkenbaar verhaal voor eerste lezers over rivaliteit en vriendschap.

Met dank aan Uitgeverij De Eenhoorn voor het recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789462915596
Verschijningsdatum: 7/04/2021
Aantal bladzijden: 55
Uitgeverij: De Eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s