Barnaby – Andrea Curtis & Kass Reich

Barnaby is een blauwe parkiet die in een gouden kooi woont en vertroeteld wordt door een lieve vrouw. Als die vrouw echter op een dag met een vriendje voor Barnaby thuiskomt, is hij jaloers en gunt hij het kleine gele vogeltje geen blik.  Hij haalt stoute kuren uit, maar de vrouw schenkt hem geen aandacht.  Hij vliegt weg door het open raam en raakt hopeloos verdwaald.

Andrea Curtis schrijft boeken voor zowel kinderen als volwassenen.  Voor haar nieuwe prentenboek “Barnaby” ging ze een samenwerking aan met Kass Curtis.  Hoofdrolspeler is een koppige, jaloerse parkiet die met zijn kuren zijn baasje probeert te overtuigen om het nieuwe vogeltje buiten te zetten.  Als dat niet lukt, vliegt hij weg.  Alleen in deze nieuwe wereld ontdekt hij dat hij zelf ook wel wat hulp kan gebruiken.    Andrea Curtis haalt een aantal belangrijke thema’s aan zoals jaloezie, rivaliteit en berouw.  De mooie illustraties in zachte kleuren zorgen voor rust en vormen een mooie tegenstelling met het woelige karakter van Barnaby.  Een heel fijn prentenboek om met kinderen vanaf 4 jaar in gesprek te gaan over jaloers zijn, delen en het terug goed maken.

“Barnaby” is een fijn prentenboek in zachte tinten over een jaloerse parkiet die leert dat delen en vriendschap sluiten heel wat voordelen heeft.

Met dank aan Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059273528
Verschijningsdatum: 18/01/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s