Eén klein vogeltje – Sheryl Webster & Helen Shoesmith

Als de boom waar roodborstje Robin in woont omgehakt wordt door een bewoner uit de buurt, besluit Robin de hoed van de man als nest te gebruiken op zijn dak te gaan wonen.  Het nieuws van het kleine vogeltje doet al snel de ronde onder de dieren.  Deze dieren besluiten allemaal tot actie over te gaan, als hun woonplaats door mensen verwoest wordt, gaan ze in de huizen van de mensen wonen. De mensen zijn boos dat ze hun huizen kwijt zijn.  Robin komt in actie en roept mensen en dieren samen om tot een oplossing te komen.

Auteur Sheryl Webster en illustrator Helen Shoesmith sloegen de handen in elkaar en maakten samen een boek dat dieper ingaat op dierenrechten, natuurbehoud en hoe zelf een enkeling actie kan ondernemen.  De illustraties in prachtige natuurtinten brengen het verhaal helemaal tot leven.  Het verhaal is grappig, hartverwarmend en leert kinderen opkomen voor natuurrechten. Een leuk prentenboek, waar bovendien heel wat verschillende dieren in aan bod komen, om samen met kinderen vanaf 5 jaar van te genieten.  Een ideaal boek om met kinderen over deze thema’s in gesprek te gaan.

“Eén klein vogeltje” van Sheryl Webster en Helen Shoesmith laat aan kinderen zien dat zelfs een enkeling de aanzet kan geven tot grote acties.  Grappig en hartverwarmend!

Met dank aan Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789059274136
Verschijningsdatum: 18/01/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s