De onzichtbare vrouw – Erika Robuck

1944.  Virginia Hall, een spionne van de SEO, wordt voor een tweede missie uitgestuurd naar Frankrijk.  In de Haute-Loire gaat ze het verzet helpen om zich te organiseren en de op til zijnde bevrijding te ondersteunen.  Herinneringen aan haar vorige missie waarbij ze verschillende mensen verloor blijven haar kwellen. Ondanks haar voornemen iedereen op afstand te houden, bouwt ze al snel stevige relaties op die haar in staat stellen haar missie met glans uit te voeren.

Bestsellerauteur Erika Robuck baseert haar nieuwe historische roman op waargebeurde feiten.  Geheim agente Virginia Hall wordt geroemd om haar moed en zelfopoffering.  Met oog voor detail en met veel gevoel brengt de auteur deze heldin opnieuw tot leven.  Haar verhaal leest als een trein, is ontzettend boeiend en grijpt bij momenten bij de keel.  Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Le Chambon-sur-Lignon, een klein dorpje waar heel wat Joodse kinderen konden onderduiken en naar Zwitserland gesmokkeld werden en een bolwerk van het verzet. Historische fictie van de bovenste plank, die niet alleen vlot wegleest, ontzettend spannend is maar bovendien ook leerrijk.  Een topper!

“De onzichtbare vrouw” is een sublieme historische roman over een opmerkelijke vrouw die een grote rol speelde in de bevrijding van Frankrijk. 

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789046828113
Verschijningsdatum: 28/04/2021
Aantal bladzijden: 335
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Vertaald door Kitty Pouwels

Een gedachte over “De onzichtbare vrouw – Erika Robuck

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s