De goede grap van Norman Foreman – Julietta Henderson

Norman en Jax, beste vrienden, beiden 12, hebben een toekomstplan: over vijf jaar zullen ze op de Edinburgh Fringe een comedyshow brengen.  Als Jax echter onverwacht overlijdt, stort de wereld van Norman in.  Noodgedwongen besluit hij de plannen aan te passen, hij zal voor zijn moeder zorgen, zijn vader zoeken en dit jaar reeds op de Edinburgh Fringe optreden.  Zijn moeder Sadie wil hem dolgraag helpen, maar is wat chaotisch.  Gelukkig komt de 80-jarige Leonard die ze op het werk ontmoette te hulp.

Julietta Henderson woont en werkt afwisselend in Australië en in het Verenigd Koninkrijk.  Dit is haar hartverwarmende debuutroman.  In een vlotte schrijfstijl beschrijft ze de avonturen van Norman en zijn moeder Sadie.  Het plan van Norman is niet van de minste en gelukkig is Leonard er om ze te hulp te schieten.  Hij is een waar organisatietalent en gaat met hen mee op een tocht doorheen het Verenigd Koninkrijk.  Tijdens deze tocht gaan ze op zoek naar de vader van Norman en ondertussen probeert Norman zich voor te bereiden op zijn grote optreden.  Zoals te verwachten gaat dit niet zonder slag of stoot en belanden ze in de gekste avonturen, de een al wat geloofwaardiger dan de ander.  Dit debuut is een zalig, ontspannend boek in de stijl van “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry”, dat hartverwarmend en hartverscheurend is tegelijk.  Ideale vakantielectuur!

“De goede grap van Norman Foreman” is het grappige, hartverwarmende debuut van Julietta Henderson, over een rouwende 12-jarige jongen die een comedyshow wil opvoeren en ondertussen op zoek gaat naar zijn vader.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026152030
Verschijningsdatum: 28/04/2021
Aantal bladzijden: 366
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Vertaald door Anna Livestro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s