Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson

Marinka woont met haar oma Baba Jaga in een huis op kippenpoten.  Dat huis verplaatst zich regelmatig en zo zwerft Marinka de wereld rond.  ‘s Nachts begeleidt Baba de zielen van dode mensen door de poort die zich in het huis bevindt.  Marinka vindt er maar niets aan en verlangt naar een vriend.  Ze is voorbestemd om Baba op te volgen, maar ziet voor zichzelf een andere toekomst en wil haar eigen pad kiezen.  

Sophie Anderson groeide op met de sprookjes van haar oma.  De figuren uit deze Slavische verhalen vormen de kern haar boeken.  “Het huis op kippenpoten” was het debuut van de schrijver en verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands.  In haar boeken spelen naast mythische Slavische personages ook nieuwe, tijdloze personages een hoofdrol.  Ze creëert een bijzonder stemmige sfeer die je meesleept naar verre oorden.  Dit meeslepende verhaal met thema’s als vriendschap en je weg zoeken in het leven, is een modern, tijdloos sprookje dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.  Kinderen vanaf 10 jaar kunnen het boek zelfstandig lezen, maar het is een boek dat ook uiterst geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf 7 jaar.  Jong en minder jong zullen er ongetwijfeld van genieten.  Deze aanrader doet alvast uitkijken naar de Nederlandse vertaling van het derde boek van deze auteur.

“Het huis op kippenpoten” is een tijdloos sprookje geïnspireerd op de verhalen uit de Slavische cultuur over vriendschap en je weg zoeken in het leven.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Volt voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021426037
Verschijningsdatum: 20/04/2021
Aantal bladzijden: 297
Uitgeverij: Volt

Een gedachte over “Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s