De walvis wilde meer – Rachel Bright & Jim Field

Walvis Wilbert is steeds op zoek naar meer.  Hij voelt een leegte in zichzelf en probeert die te vullen met spullen.  Telkens opnieuw komt de leegte echter terug en het gat dat hij in zichzelf voelt, raakt maar niet gevuld.  Als hij op een rif komt met prachtige dieren en koralen, besluit hij daar zijn slag te slaan.  Dat is echter buiten de kleine krab Klaartje gerekend.  Ze slaagt erin Wilbert te laten inzien dat hij die leegte die hij voelt nooit met spullen zal kunnen vullen.

Rachel Bright en Jim Field maakten samen al verschillende prentenboeken die telkens een schot in de roos zijn.  Dat is met “De walvis wilde meer” niet anders.  De prachtige, bladvullende illustraties spatten van het papier en nodigen je uit om alle details te ontdekken.  Het tekst op rijm en de twee verschillende lettertypes zorgen ervoor dat het heel makkelijk wordt om dit verhaal expressief te vertellen.  Voeg daarbij nog de mooie boodschap en de fijne vertaling van Bette Westera en het resultaat is een kanjer van een prentenboek dat de harten van klein en groot zal veroveren.  Om samen met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten!

“De walvis wilde meer” is een oogstrelend prentenboek over wat er echt toe doet in het leven.  Een aanrader!

Met dank aan L&M Books en Gottmer Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789025774257
Verschijningsdatum: 19/03/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s