Dubbelblind – Edward St Aubyn

Olivia, adoptiekind en professioneel bezig met genetica heeft een nieuwe relatie met bioloog Francis.  Haar vriendin Lucy komt net terug naar huis en ontdekt dat ze een hersentumor heeft.  Olivia en Francis zijn de steun en toeverlaat van Lucy in deze moeilijke periode.  Olivia’s ouders, Lucy’s baas Hunter en buitenstaander Sebastian raken ook steeds nauwer bij het drietal betrokken.

Edward St Aubyn werd beroemd met zijn reeks over de familie Melrose, die verfilmd werd met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, één van de boeken uit die reeks werd genomineerd voor de Booker Prize.  Hoewel ik eerder geen boeken van deze auteur las, begon ik met hoge verwachtingen aan dit boek.  Helaas moet ik bekennen dat ik niet echt genoten heb van dit boek. Er wordt gegoocheld met wetenschappelijke termen en gedurende het verhaal komen steeds meer personages aan bod, die niet steeds een meerwaarde bieden.  Dit zorgde ervoor dat ik nooit echt voeling met het boek of zijn personages kreeg.  Voor wie van sterk wetenschappelijk onderbouwde romans houdt, zal dit ongetwijfeld een erg goed boek zijn.  Dat bewijzen ook de ratings op Goodreads, jammergenoeg was het deze keer geen verhaal dat mij kon boeien.

Met dank aan L&M Books en Prometheus Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐

ISBN: 9789044647099
Verschijningsdatum: 21/04/2021
Aantal bladzijden: 285
Uitgeverij: Prometheus
Vertaald door Nicolette Hoekmeijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s