De tunnel -Anna Woltz

“We waren met zijn drieën nu.  We waren met zijn vieren, maar één van ons gaat dood.”

De eerste zin van dit boek zet meteen de toon! 

Londen 1940.  Tijdens de Blitz vluchten de inwoners elke de nacht de ondergrondse in om te schuilen voor de bommen.  Vier jongeren leren er elkaar kennen.  Ella is net een jaar ziek geweest en moet terug wennen aan het leven in het openbaar. Quinn is van huis weggelopen en wil opkomen voor de rechten van vrouwen. Jay doet alles wat nodig is om het hoofd boven water te houden. Sebastian is de broer van Quinn, maar is verbannen door zijn familie.  Hun leven raken voor altijd met elkaar verbonden.

“Zo ziet dat er dus uit: een familie waar een gat uit geslagen is.”

Anna Woltz, die met eerdere boeken verschillende prijzen won, slaagt erin om in eenvoudige taal en korte zinnen, heel wat diepgang en emotie in dit verhaal te leggen.  Een verhaal over doodgewone jongeren in een buitengewone tijd die niets meer willen dan hun dromen na te jagen. Die eerste zin blijft doorheen het boek in je hoofd hangen en bij elke pagina die je omslaat hoop je dat de tijd voor die ene nog niet gekomen is.   De auteur weet de angst waarmee de mensen leefden in weinig woorden treffend te vatten. Dit boek raakt, sleept je mee en lees je in een ruk uit.  Uitstekende lectuur voor 12+!

“Er is geen bloed, er zijn geen sirenes, niemand schiet. Er is geen soldaat te zien, geen Churchill, geen Hitler. Niets dan doodgewone mensen, en dat is precies waarom ik tranen in mijn ogen heb.”

“De tunnel” is spannend, aangrijpend en laat je met een brok in de keel achter!  De Blitz door de ogen van 4 jongeren.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor het recensie-exemplaar.

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789045125084
Verschijningsdatum: 11/05/2021
Aantal bladzijden: 231
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s