De hennakunstenares – Alka Joshi

Nadat Lakshmi op 17-jarige leeftijd uitgehuwelijkt werd, vluchtte ze weg uit een liefdeloos huwelijk.  In Jaipur heeft ze ondertussen een nieuw leven opgebouwd als henna-kunstenares.  Ze maakt prachtige, originele ontwerpen en mag langsgaan bij de rijksten van de stad. Op een dag staat haar echtgenoot voor de deur, samen met haar zusje, waarvan ze niet eens wist dat ze er een had.  Hun komst brengt haar zorgvuldig gefabriceerde leven in gevaar en ze moet alles op alles zetten om voor haar zusje en zichzelf te blijven opkomen.  

Alka Joshi werd geboren in India, maar groeide op in de Verenigde Staten.  In haar debuutroman neemt ze de lezer mee naar het India van 1955.  Het land is net onafhankelijk en de maatschappij is op zoek naar een nieuw evenwicht.  In vlotte, gedetailleerde taal laat de auteur je meereizen naar dit kleurrijke land met zijn sterk hiërarchie.  Ze vertelt het boeiende verhaal van een sterke vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid en vrijheid in een tijd waarin dit niet evident is.  Dit prachtige verhaal met een goed uitgewerkt hoofdpersonage sleept je mee en laat je niet meer los tot je de laatste pagina omgeslagen hebt.

“De hennakunstenares” is het uitstekende romandebuut van Alka Joshi over een vrouw die strijdt voor haar onafhankelijkheid in het India van de jaren ‘50.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789403132815
Verschijningsdatum: 6/05/2021
Aantal bladzijden: 374
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door Caecile de Hoog en Noor Koch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s