Das – Diet Groothuis & Merel Corduwener

Ben je een natuurliefhebber?  Hou je van dieren? Is de das voor jou nog een minder bekend dier?  Dan is dit een boek waar je heel erg van zult genieten.

Diet Groothuis en Merel Corduwener schreven en illustreerden dit mooie boek over een dier dat we misschien niet zo heel goed kennen en vaak nog nooit gezien hebben.  Een ik-personage en vriendin Han zijn beiden grote natuurvrienden en proberen zoveel mogelijk in de natuur te zijn.  Ze ontdekken per toeval een dassenburcht bij hen in de buurt en worden lid van een dassenvereniging.  Madelief leert hen hoe ze dassen kunnen observeren en al snel krijgen ze hun eigen burcht waar ze de dassen mogen tellen.  In dit boek vertellen ze wat ze allemaal meemaken tijdens hun observaties van de dassenburcht.  Daarbovenop hebben ze heel wat leuke weetjes over dassen voor de lezers.

Verslagen van hun observaties, weetjes en mooie gedetailleerde illustraties wisselen elkaar af in dit boek.  Als je het dicht slaat heb je heel wat bijgeleerd over deze bedreigde diersoort en weet je ook wat je zelf kunt doen om ze te beschermen.

Een heel fijn boek voor kinderen van 7 tot 12 jaar die meer te weten willen komen over deze prachtige dieren!

Met dank aan Uitgeverij Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789464040395
Verschijningsdatum: 6/05/2021
Aantal bladzijden: 135
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s