Hoe maak je een baby? – Rachel Greener & Clare Owen

Kleuters en jonge kinderen hebben vaak vragen over baby’s en waar ze vandaan komen.  Een antwoord formuleren op dergelijke vragen is niet altijd makkelijk.  Het nieuwe “Hoe maak je een baby?” is bij dergelijke gesprekken een fijn hulpmiddel.  Uniek aan dit nieuwe boek is dat er plaats in is voor relaties in alle vormen en maten.  Waar veel boeken vaak enkel het klassieke gezin en de klassieke conceptiemethode aankaarten, gaat dit boek heel wat verder.  Er is aandacht voor gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht, draagmoederschap, adoptie, kunstmatige bevruchting, enz.  Bovendien is er ook aandacht voor de verschillende manieren waarop baby’s geboren kunnen worden en ook over hoe het niet altijd loopt zoals we gepland hebben.

Rachel Green en Clare Owen werkten samen aan dit inclusieve prentenboek met oog voor diversiteit dat helemaal op maat is van de maatschappij van vandaag. De illustraties zijn gedetailleerd en smaakvol.  Dat maakt dat dit boek een aanwinst is voor elk gezin en elke klas- of schoolbibliotheek.  Kinderen uit zowat alle soorten gezinnen zullen er iets in herkennen, waardoor het voor iedereen relevant is.  Een lesbrief bij het boek vind je hier.

“Hoe maak je een baby?” van Rachel Green en Clare Owen is een inclusief prentenboek met oog voor diversiteit op maat van de maatschappij van vandaag.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059247970
Verschijningsdatum: 19/04/2021
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Baeckens Books

Een gedachte over “Hoe maak je een baby? – Rachel Greener & Clare Owen

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s