Hoe ik per ongeluk ridder werd – Tim Collins

Roderik heeft maar één droom en dat is ridder worden.  Hij is schildknaap van ridder Lionel, maar krijgt alleen maar stomme klusjes. Als hij ridder Lionel uiteindelijk kan overtuigen om hem een les zwaardvechten loopt het niet helemaal zoals gepland.  Als  ridder Reinout echter op het kasteel komt, lijken de kansen voor Roderik te keren.  Als ridder Reinout een visioen denkt gehad te hebben, wordt Roderik prompt tot ridder gekroond en mag hij mee op queeste.  Als dat maar goed komt!

Tim Collins, bekend van de Nurdus Maximus reeks schrijft boeken voor kinderen die vaak een historisch thema hebben.  Deze keer neemt de auteur ons mee naar de Middeleeuwen en zijn ridders.  Naast het grappige verhaal van Roderik, die waarschijnlijk de onhandigste ridder ooit is, maakt hij ook ruimte voor grappige en interessante weetjes over de Middeleeuwen.  De grappige illustraties van Sara Horne fleuren het verhaal verder op.  Jonge lezers vanaf een jaar of 8 die geboeid zijn door ridders en de Middeleeuwen zullen ongetwijfeld van dit verhaal genieten.

“Hoe ik per ongeluk ridder werd” is een grappig en spannend verhaal voor jongere lezers die geboeid zijn door alles wat met ridders te maken heeft.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789021681504
Verschijningsdatum: 26/05/2021
Aantal bladzijden: 217
Uitgeverij: Ploegsma
Vertaald door Hanneke Majoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s