Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Nora vindt dat ze in haar leven heel wat foute keuzes gemaakt heeft en alles lijkt tegen te zitten.  Het doet haar besluiten uit het leven te stappen.  Maar tussen dood en leven komt ze terecht in de middernachtbibliotheek en krijgt ze er de kans om te zien hoe anders haar leven zou gelopen zijn als ze andere keuzes had gemaakt.  Het geeft haar de kans om op zoek te gaan aan wat haar leven zin geeft.

Matt Haig is van alle markten thuis en schrijft zowel non-fictie, jeugdboeken als romans.  Hij kampte zelf met een depressie en schreef er een non-fictie boek over.  Nu neemt hij dit moeilijke thema op in een roman, die ondanks dat de dood sterk aanwezig is, toch vooral een ode aan het leven is.  Het verhaal dat erg vlot wegleest is origineel en hartverwarmend.  Hij creëert een wereld waarin je de kans krijgt om op je keuzes terug te komen.  Dit brengt het hoofdpersonage nieuwe inzichten bij.  Hoewel andere keuzes soms helemaal niet goed lijken uit te draaien, laten deze vele levens Nora zien dat het ook anders kan en dat geluk vaak in een heel klein hoekje schuilt.  Een ideaal boek voor enkele uurtjes ontspanning met een mooie, warme boodschap.

“Middernachtbibliotheek” vertelt het verhaal van Nora die uit het leven wil stappen maar onverwachts de kans krijgt om te proeven van andere levens.  Boeiend en origineel!

Met dank aan Overamstel Uitgeverij en Uitgeverij Lebowski voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789048860067
Verschijningsdatum: 1/06/2021
Aantal bladzijden: 317
Uitgeverij: Lebowski
Vertaald door Monique ter Berg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s