Knipoog – Rob Harrell

Ross krijgt op korte tijd heel wat te verwerken.  Het begint met een onverwachte kankerdiagnose aan zijn oog en van daar gaat het van kwaad naar erger.  Niet alleen moet hij een zware behandeling ondergaan, maar zijn beste vriend lijkt hem niet meer te zien staan en tot overmaat van ramp is hij het mikpunt van spot op school.  Gelukkig komen er uit onverwachte hoek ook nieuwe mensen in zijn leven en bouwt hij bijzondere vriendschappen op.

Rob Harrell kreeg zelf met kanker te maken.  Hoewel het verhaal in zijn jeugdboek fictief is, is het deels gebaseerd op ervaringen van de auteur.  In een vlotte stijl schrijft hij over de moeilijke tijd die een tiener doormaakt.  Daarbij wordt het verhaal nooit sentimenteel, maar is er wel voldoende ruimte voor de gevoelens van Ross.  Een verhaal over overleven op de middelbare school als je er anders dan anders uitziet. Met veel gevoel en een flinke dosis humor werd dit hartverwarmende, oprechte verhaal neergeschreven.  Een fijn boek met heel wat herkenbare situaties en elementen voor tieners over anders zijn, ziek zijn en hoe daarmee om te gaan.  

“Knipoog” is het hartverwarmende jeugdboek van Rob Harrell over een tiener die te maken krijgt met kanker,  deels gebaseerd op de ervaringen van de auteur.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Van Goor voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000360260
Verschijningsdatum: 18/05/2021
Aantal bladzijden: 333
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Vertaald door Esther Ottens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s