Molokai – De tocht van Beeldschoon en Lieveling – Guy Didelez

Kanani, een 14-jarig meisje, haar naam betekent Lieveling wordt midden in de nacht uit bed gehaald door meedogenloze leprajagers.  Ze moet haar familie verlaten en wordt naar een schip gebracht die haar naar Molokai zal brengen.  Aan boord leert ze Kaipo (Lieveling) kennen en ze beslissen voor elkaar te zorgen.  Als het schip in de buurt van Molokai aanmeert, woedt een verschrikkelijke storm en ze moeten zwemmend het eiland bereiken.

Guy Didelez heeft in de jeugd- en kinderboekenwereld al enige tijd naam gemaakt.  De locatie voor zijn nieuwe driedelige reeks voor 12+ is Molokai.  In dit eerste deel volgen we twee jongeren die naar Molokai gebracht worden en van hun familie gescheiden worden.  Hoewel het verhaal fictief is, zijn heel wat feiten op waarheid gebaseerd.  De auteur combineert geschiedenis, actie en romantiek tot een vlot leesbaar verhaal waarvan je ook iets opsteekt.  Deze fijne reeks zal jongeren laten kennismaken met pater Damiaan en wat hij voor Molokai betekend heeft.  De reeks kwam tot stand in medewerking met Damiaanactie.

“Molokai – De tocht van Beeldschoon en Lieveling” is het eerste deel in een driedelige reeks over het leven op het melaatseneiland Molokai.  

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789463833134
Verschijningsdatum: 26/05/2021
Aantal bladzijden: 140
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s