Gevonden – Olivers Jeffers

Op een dag klopt er bij een jongen een pinguïn aan.  De pinguïn volgt hem overal.  De jongen denkt dat hij verdrietig is en heimwee heeft naar zijn huis.  De jongen gaat op onderzoek en besluit de pinguïn terug naar de Zuidpool te brengen.  Onderweg vertelt de jongen allerhande verhalen aan de pinguïn.  Eens op de Zuidpool lijkt de pinguïn helemaal niet zo blij om terug te zijn.  Terug onderweg beseft de jongen dat hij een grote fout heeft gemaakt…

Oliver Jeffers veroverde heel wat kinderharten met zijn prentenboeken “Samen hier” en “De krijtjes”.  In “Gevonden” vertelt hij een universeel verhaal over een aparte vriendschap tussen een jongen en een pinguïn.  Het duurt even voor beiden beseffen wat de ander nodig heeft.  Dat zorgt voor een aantal misverstanden die gelukkig tijdig ontdekt worden.   “Gevonden” is het eerste boek in de Jongen-reeks die in het Nederlands vertaald worden.  De illustraties in aquarel zijn kleurrijk zonder overdadig te zijn en geven het boek een warme sfeer.  Een fijn boek om samen met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten.

“Gevonden” van Oliver Jeffers is een warm prentenboek over de aparte vriendschap tussen een jongen en een pinguïn.

Bedankt VBK België en Uitgeverij De Fontein voor dit fijne prentenboek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026156489
Verschijningsdatum: 8/06/2021
Aantal bladzijden: 40
Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s