De prosecco dagboeken – Ruud van Gessel

Helena, de hippe influencer achter Wineonheels trekt naar Veneto in Italië.  Ze gaat er op zoek naar de beste prosecco’s en de leukste wijnboeren.  Met een fiatje trekt ze door de prachtige streek.   Ze maakt er ook kennis met Alberico Brunatoni, “Il prosecco dittatore del mondo” die een prosecco imperium uitbouwde.  In de regio kan hij op weinig sympathie rekenen.  Haar nieuwsgierigheid is gewekt en ze gaat op onderzoek uit. 


Ruud van Gessel is regisseur en auteur.  In het eerste deel van de “Bubbel-trilogie” neemt hij de lezer mee naar het prachtige Italië dat hij heel mooi weet te beschrijven. Deze atypische feelgoodroman wordt niet alleen verteld vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonages, maar ook een aantal buitenstaanders komen aan het woord.  Dit zorgt ervoor dat het verhaal met een ruime blik verteld wordt.  Bovendien wordt er ook aandacht geschonken aan de mentale impact van een echtscheiding of het beëindigen van een relatie.  Thema’s als liefde, eenzaamheid en een zinvol leven leiden komen aan bod.   Dit boek is minder lichtvoetig dan de cover doet uitschijnen.

“De prosecco dagboeken” is een atypische feelgoodroman die heel wat meer diepgang heeft dan de vrolijke cover doet vermoeden.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789462971981
Verschijningsdatum: 27/05/2021

Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij: Uitgeverij De Kring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s