Twee weken weg – R.C. Sherriff

De familie Stevens gaat jaarlijks in september gedurende twee weken met vakantie in Bognor Regis.  Ze verblijven er steevast in het pension van mevrouw Huggett.  Met de jaren is het pension wat verouderd geraakt, maar ze bouwden intussen een sterke band op met de eigenares en houden vast aan de traditie.  De vakantie verloopt zonder grote gebeurtenissen en voor alle gezinsleden is dit het moment om te reflecteren over het voorbije jaar.

“Twee vissers in een eenzame jol waren de enige mensen die op zondag tijdens het ochtendgloren de zon boven Bognor zagen opkomen, twee kleine, donkere figuurtjes in een trui, die hun boot schoksgewijs in de schemering over een gladde, flesgroene zee roeiden.”

R.C. Sherriff (1896-1975) schreef dit boek in 1931, het is gebaseerd op zijn eigen vakanties aan zee.  “Twee weken weg” is een rustig, kabbelend verhaal zonder grote gebeurtenissen, maar schetst een mooi beeld van de manier van op vakantie gaan in de jaren ‘30.  De gezinsleden hebben geen grote verwachtingen noch van het pensioen waar ze verblijven noch van de activiteiten die ze ter plaatse zullen doen.  Hoogtepunt van hun vakantie is het huren van een strandhut en zelfs dat lijkt even fout te lopen.  De filmische beschrijvingen katapulteren je zo terug in de tijd naar de kleine badplaats.  

“De gouden uren van het leven laren geen scherpe contouren na waaraan het geheugen zich kan vastklampen: er blijven geen gesproken woorden over, zelfs geen kleine gebaren en gedachten, alleen een diepe dankbaarheid die ongevoelig voor tijd blijft bestaan.”

“Twee weken weg” van R.C. Sherriff laat je meeproeven van een gezinsvakantie in Bognor Regis in de jaren ‘30.

Met dank aan VBK België en Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789025471040
Verschijningsdatum: 28/05/2021
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Inge Kok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s