Niet spieken op pagina 39 – Nathalie Clefas

Wat is het eerste dat je doet als een titel je vertelt dat je niet op pagina 39 mag spieken?  Naar pagina 39 bladeren en even spieken of toch niet?

Wout is net verhuisd en komt terecht op de Ravensteincollege.  Het blijkt een school waar je liever zo ver mogelijk van wegblijft.  Er is echter geen andere school in de buurt, dus een andere keuze is er niet.  De leerkrachten brullen er naar de kinderen, de school hangt vol verbodsbordjes en van lachen of spelen is uit den boze.  Tot meester Bulder zijn stem verliest en er een vervangmeester komt.  Meester Wits is een beetje slordig, houdt van grapjes en boven alles heeft hij pretlichtjes in de ogen.  En dan komt er inspectie langs van het ministerie van nationale heropvoeding…

Nathalie Clefas studeerde voor leerkracht, maar werkte op veel verschillende plaatsen. Sinds enkele jaren vond ze terug een plekje in het onderwijs.  Dit is haar eerste boek voor kinderen vanaf 9 jaar.  Het werd een grappig verhaal over een school waar niks leuks te beleven is voor kinderen. De leuke tekeningen van Federico Van Lunter brengen het verhaal nog verder tot leven.  Je hoopt dat zo’n school in het echt niet bestaat maar toch lijken sommige situaties uit het leven gegrepen.  Het zou me dus niet verbazen als er hier en daar een waargebeurd feit in het boek geslopen is.  Gelukkig zijn er meesters als Wits die tonen hoe leuk school wel kan zijn.  Na het lezen van dit boek vinden kinderen vast en zeker dat hun school toch nog zo verschrikkelijk niet is en hopen ze stiekem dat meester Wits volgende keer in hun klas komt vervangen.

“Niet spieken op pagina 39” is het eerste boek van Nathalie Clefas over een school waar je liefst zo ver mogelijk van wegblijft! Grappig en af en toe toch herkenbaar.

Met dank aan Nathalie Clefas en Clavis Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044840216
Verschijningsdatum: 22/03/2021
Aantal bladzijden: 126
Uitgeverij: Clavis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s