Samen – Luke Adam Hawker

Een man en zijn hond worden meegesleept in de drukte van elke dag. Hun leven wordt door haast gedreven. En dan op een dag slinkt de menigte, wordt de wereld door een storm bedreigd en komt het leven tot stilstand.  Er komt een periode van eenzaamheid, angst en onzekerheid.  Deze periode brengt echter ook tijd om stil te staan, om te verbinden en om terug te genieten van kleine dingen.

Luke Adam Hawker greep de lockdown aan om in prachtige pentekeningen die moeilijke periode in beeld te brengen.  Marianne Laidlaw zorgde voor de mooie tekst die nog meer inzicht brengt in deze verbluffende illustratie.  Hij droeg het boek op aan zijn grootvader, die ook als hoofdpersonage in het boek figureert.  “Samen” werd een prachtig boek om cadeau te geven aan jezelf of aan een ander.  Een boek om op je salontafel te laten liggen, het af en toe op te pakken om ons te herinneren aan een periode die nu hopelijk bijna achter ons ligt.  Een periode de verdriet en onzekerheid bracht, maar ook een periode die voor velen inzicht bracht.  Een boek om te koesteren dat ons eraan herinnert dat we samen heel wat aankunnen.

“Samen” is een prachtig salontafelboek, een mix tussen graphic novel en prentenboek voor volwassenen dat ons herinnert aan een periode die naast angst en eenzaamheid voor velen ook inzicht bracht.

Met dank aan L&M Books en Altamira uitgeverij voor dit recensieboek om te koesteren.


⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401305112
Verschijningsdatum: 19/05/2021
Aantal bladzijden: 60
Uitgeverij: Altamira
Vertaald door Susan Smit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s