Leed en lief – Meg Mason

Martha, een veertiger, weet al sinds haar tienerjaren dat ze het moeilijker heeft dan anderen.  Ze zag al talloze dokters en nam allerhande pillen, maar steeds blijft ze moeilijke momenten hebben.  Haar partner Patrick is haar steun en toeverlaat.  Reeds in het begin van hun relatie liet ze hem weten dat ze geen kinderen wil. Als ze uiteindelijk een diagnose krijgt, houdt ze zowat iedereen, ook Patrick op een afstand.  Hun relatie lijkt gedoemd om op de klippen te lopen.

De Nieuw-Zeelandse Meg Mason schreef o.a. voor The Times en The New Yorker.  In haar vlot geschreven debuutroman ontleedt ze op hoogstaand niveau het leven van Martha.  Ze schuwt daarbij de taboes rond geestelijke gezondheid niet en vertelt een verhaal dat zowel rauw, hilarisch, pijnlijk als troostend is.  Deze psychologische roman met een gelaagd en sterk uitgewerkt hoofdpersonage graaft diep in de menselijke ziel.  Een pakkend, uitstekend literair debuut over het huwelijk, een kinderwens en zelfacceptatie voor lezers van Sally Rooney en Kiley Reid.  Anders dan de cover misschien doet vermoeden is dit geen chicklit of feelgood roman, maar een toegankelijk literair pareltje.

“Leed en lief” is de verrassende, literaire debuutroman van Meg Mason.  Een rauwe, realistische, soms hilarische, soms hartverscheurende kijk op het dagelijkse leven.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402707144
Verschijningsdatum: 18/05/2021
Aantal bladzijden: 350
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Angelique Billet en Anne Jongeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s