Als een boom – Maria Gianferrari & Felicita Sala

Met zijn allen lijken we veel meer op bomen dan we zouden denken. Onze ruggengraat is als een boomstam, onze huid is als schors.  Ook wij zijn met velen en we praten met elkaar net als bomen doen. Redenen genoeg dus om zorg te dragen voor de bomen om ons heen.

Maria Gianferrari schrijft prentenboeken die vaak de natuur als thema hebben.  De passie van Felicita Sala is het illustreren van prentenboeken.  Samen werkten ze aan dit poëtische boek dat ons dichter bij de natuur wil brengen en ons wil doen inzien dat we meer gemeen hebben met bomen dan je op het eerste zicht zou denken.  Dit boek met zijn oogstrelende illustraties is een boek over zorg dragen voor elkaar en voor de wereld rondom ons en bevat naast het mooie verhaal ook heel wat weetjes over bomen. Een aanrader voor iedereen die aan de slag wil rond natuureducatie en voor elke natuurliefhebber. Voor jonge ontdekkers vanaf 4 à 5 jaar.

“Als een boom” is een poëtisch prentenboek dat mensen vergelijkt met bomen en zo de band met de natuur vergroot.

Bedankt VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024595648
Verschijningsdatum: 3/06/2021
Aantal bladzijden: 46
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Kees Spiering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s