Het toevallige dagboek van B.I.G. – Jen Carney

Billie Idema Groen heeft haar spellingsschrift omgetoverd in een grappig anti-slaapdagboek die ze vult met doodles, lijstjes, nieuwe koekjeswetten en haar dagelijkse belevenissen.  Ze heeft twee moeders en heeft is al jaren BFF met Dayla.  Dan komt er een nieuw meisje op school die de aandacht opeist en blijkt er een dief te zijn op school.  Billie besluit zelf op zoek te gaan naar de dief.  Ondertussen laten haar moeders weten dat ze gaan trouwen.

Jen Carney houdt net al B.I.G. van koekjes ontleden.  Dit is het eerste deel in haar grappige serie voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar.  De boeken zijn op maat van onze tijd geschreven en hebben heel wat aandacht voor inclusie.  In jeugdboeken wordt het klassieke gezin nog vaak gebruikt.  Het is fijn om hier eens een hoofdpersonage te zien dat geadopteerd is, twee moeders heeft en dat niet meer dan normaal vindt.  De vele afbeeldingen, doodles, flowcharts en lijstjes zorgen ervoor dat ook kinderen die niet graag een doorlopende tekst lezen, geboeid blijven.  Het verhaal is grappig, bevat heel wat herkenbare elementen en is een beetje chaotisch (net als B.I.G.).  Dit boek is een echte aanrader door de fijne kijk op diversiteit en de vele grappige illustraties.

“Het toevallige dagboek van B.I.G.” is het eerste deel in een reeks grappige boeken met oog voor diversiteit en inclusie.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024589708
Verschijningsdatum: 8/06/2021
Aantal bladzijden: 265
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s