De tijden veranderen – Carmen Korn

1970.  Het verhaal van de vier vriendinnen Henny, Käthe, Ida en Lina gaat verder.  Ondertussen zijn ze zeventigers, hebben hun kinderen hun eigen leven en zijn er ook reeds kleinkinderen.  Samen delen ze in elkaars geluk, verdriet en de grote momenten in het leven.  Tegen de achtergrond van de woelige jaren 70, 80 en eindigend in het jaar 2000 leef je mee met de belevenissen van de gezinnen.

Carmen Korn verkocht in Duitsland meer dan twee miljoen exemplaren van haar trilogie die de jaren 1919 tot 2000 omspant.  Dit derde boek uit de trilogie kan moeilijk gelezen worden zonder voorafgaand de twee andere delen gelezen te hebben.  Ook deze maal wordt verder geweven op de verhalen uit de vorige boeken.  Het aantal personages groeit ook deze keer weer verder aan.  Wie al moeite had met het 20-tal personages uit de eerste twee delen, krijgt er nu nog een aantal extra voorgeschoteld.  Dat zorgt ervoor dat het even duurt voor je elk personage kan plaatsen.  Zowat in elke tijdsprong die gemaakt wordt komen deze personages kort aan bod.  In de eerste helft van het boek haalt dit de vaart wat uit het verhaal en pas vanaf de tweede helft lijkt het verhaal weer echt op dreef te komen.  De drie boeken samen geven wel een heel mooi beeld van de geschiedenis van Duitsland.  

“De tijden veranderen” is het derde en laatste deel van de trilogie van Carmen Korn, die trakteert op een wandeling doorheen de geschiedenis van de vorige eeuw, door de ogen van vier vriendinnen die delen in elkaars lief en leed.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789056726584
Verschijningsdatum: 18/05/2021
Aantal bladzijden: 496
Uitgeverij: Signatuur
Vertaald door Olga Groenewoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s