De lichtwachters – Emma Stonex

Cornwall 1972, bij de wissel van de wacht blijken de drie vuurtorenwachters van een afgelegen vuurtoren is zee verdwenen te zijn.  De vuurtoren lijkt van binnenuit afgesloten, de klokken staan stil op 8.45 u.  De verdwijning van het drietal wordt niet opgelost en hun familie en omgeving blijven met vele vragen achter.
1992.  Een schrijver gaat langs bij de families van de verdwenen vuurtorenwachters en wil de waarheid over hun verdwijning bovenhalen.  De vrouwen vertellen hem elk hun eigen verhaal.

Emma Stonex vond inspiratie in de mysterieuze verdwijning van 3 vuurtorenwachters in 1900 in Schotland.  Haar debuut is de fictieve herwerking van dit verhaal in een andere tijd en plaats.  Deze sfeervolle, ietwat duistere roman sleept je al snel mee in het leven van drie vuurtorenwachters.  Hun ervaringen uit 1972 worden afgewisseld met de herinneringen van hun vrouwen.  Kleine en grote gebeurtenissen uit de levens van de drie mannen komen naar boven en vormen een karakterschets van deze personages.  Het boek is knap opgebouwd en laat je tot de laatste pagina’s in twijfel over de ware gebeurtenissen van die noodlottige dag.  Dit mysterieuze debuut brengt enerzijds antwoorden, maar laat je ook met een hele reeks vragen achter.  Het kruipt onder je huid en op de achtergrond voel je steeds het dreigende onheil.  Het doet uitkijken naar meer van Emma Stonex.

“De lichtwachters” is het mysterieuze, sfeervolle debuut van Emma Stonex over de verdwijning van drie vuurtorenwachters.  

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij NieuwAmsterdam voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789046826720
Verschijningsdatum: 18/05/2021
Aantal bladzijden: 335
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Vertaald door Harm Damsma en Niek Miedema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s